Σωλήνας με Χειλάκι

Τεχνικά Φυλλάδια
Εφαρμογές

Video

Σωλήνες με χειλάκι

ΣΩΛΗΝΕΣ – ΚΛΑΠΕΤΑ

Το σύστημα έξυπνων σωληνώσεων με χειλάκι εφαρμόζεται σε δίκτυα για:

– ελεύθερη ροή χύδην στερεού υλικού
– αναρρόφηση σκόνης σε φίλτρο
– αερομεταφορά μέχρι 2,5 bar υπερπίεση

Αποτελείται από σωλήνες, καμπύλες, φέτες, ταφ, ψαλίδια, συστολικά, κλαπέτα butterfly, κόφτρες συρταρωτές, παντελονάκια διακλαδωτήρες, περιστρεφόμενους πολυδιανομείς, πορτάκια δειγματοληψίας, τηλεσκοπικός σωλήνας και πολλά άλλα εξαρτήματα.‘Ολα τα τεμάχια αυτά έχουν χείλος (στριφτός σωλήνας στις άκρες) που ενώνεται στεγανά με σφικτήρες ταχυσύνδεσμους.

Κατάλογος JACOB

Τα συστήματα σωληνώσεων JACOB Γερμανίας κατέχουν την Νο. 1 θέση στην Ευρώπη. Το σύστημα αυτό είναι εύκολο και γρήγορο στο μοντάρισμα, επειδή λύνεται και δένεται χωρίς να χρειάζεται συγκλόλληση, κόψιμο με τροχό ή προσαρμογή με κάποιο εργαλείο. Επίσης σε μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου ή σε ολική μετεγκατάσταση μίας γραμμής όλα τα τεμάχια ξεμοντάρονται και επεναχρησιμοποιούνται στο 100%.

Το σύστημα σωληνώσεων με χειλάκι υπάρχει ετοιμοπαράδοτο σε στάνταρ διαστάσεις από Φ 80 mm – Φ 630 mm σε χάλυβα μαύρο βαμμένο, γαλβανιζέ ή ανοξείδωτο σε πάχος 1, 2 ή 3 mm.

Βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας όπως αλευρόμυλους, τρόφιμα, ζωοτροφές, καπνοβιομηχανίες, πλαστικά, χημικά, δομικά υλικά, απορρυπαντικά, φάρμακα, κλπ.

 

Καμπύλες

ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ (BENDS)

Τα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνουν καμπύλες 90ο με ράδιο R = 1D, R = 2D, R = 5D, κλπ. Επίσης υπάρχουν φέτες (bend segments) 15o, 30o, 45o, και 60ο.

Συστολές

ΣΥΣΤΟΛΕΣ (CONE REDUCTION PIECES)

Τα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνουν διάφορες συστολές πχ. Φ300 / Φ150 mm με κωνικό σχήμα. Επίσης υπάρχουν και “φιγούρες”, δηλαδή συστολικά από τετράγωνο σε στρογγυλό σε διάφορες διαστάσεις.

 

Ταφ & Ψαλίδια

ΤΑΦ & ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ (T-PIECES & BRANCH PIECES)

Στα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνονται ταφ (ψαλίδια 90ο) και συστολικά ταφ, ψαλίδια 30ο, ψαλίδια 45ο και συστολικά ψαλίδια.

 

Σωλήνες οπτικού ελέγχου

ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΡΟΗΣ (SIGHT-GLASS-PIPES)

Στα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνονται σωλήνες με plexi-glass για να γίνεται οπτικός έλεγχος της ροής του προϊόντος. Εφαρμόζονται σε δίκτυα αερομεταφοράς αλλά και σε σωλήνες ελεύθερης ροής.

 

Σωλήνες με άρθρωση

ΑΡΘΡΩΤΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ (BALL-JOINT PIPES)

Στα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνονται σωλήνες με άρθρωση, οι οποίοι παίρνουν οποιαδήποτε κλίση μεταξύ -25ο και +25ο διευκολύνοντας την εγκατάσταση πλάγιων σωλήνων. Ο αρθρωτός σωλήνας ονομάζεται και αχινός.

 

Θυρίδες δειγματολειψίας

ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΕΙΑΣ (INSPECTION & CONTROL PIPES)

Τα συστήματα σωληνώσεων με χειλάκι περιλαμβάνουν θυρίδες ελέγχου και θυρίδες δειγματοληψείας. Εφαρμόζονται σε αλευροβιομηχανίες αλλά και γενικότερα σε κρίσιμες θέσεις ροής προϊόντος.